BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,75
HABER /  DÜNYA

Suriye’nin kimyasal silahları BM’ye taşınıyor

Fransa, Suriye’nin kimyasal silah stoğunu teslim etmesi yönünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) bir karar tasarısı sunacak.<b...

Abone ol

Fransa, Suriye’nin kimyasal silah stoğunu teslim etmesi yönünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) bir karar tasarısı sunacak.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, tasarıda Suriye’nin kimyasal silahların teslim koşullarını ihlal etmesi durumunda “çok ciddi sonuçlarla” karşı karşıya kalacağını belirten bir maddenin de yer aldığını söyledi. Fabius, tasarının maddeleri arasında, 21 Ağustos’ta Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırının kınanması, Suriye’nin kimyasal silah programının en kısa zamanda ifşa edilmesi, uluslararası toplumun kontrolüne devredilmesi ve kimyasal silahların imhası taleplerinin bulunduğunu ifade etti.
Bu taleplerin yerine getirilmemesi durumunda, Suriye rejimi “ciddi sonuçlarla” karşı karşıya kalacak. Tasarı, ayrıca 21 Ağustos’taki kimyasal saldırının sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyor. Laurent Fabius, tasarının BMGK’de veto edilmemesini umut ettiklerini söyledi.
Fransız Dışişleri Bakanı, Suriye konusunda halen bütün seçeneklerin masada olduğunu ve sürmekte olan bir iç savaşın ortasında Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasının lojistik zorluklarının farkında olduklarını belirtti ve ekledi: “Bu zor ve karmaşık bir süreç.”
(İHA)