BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  DÜNYA

Bahçeli’den olimpiyat eleştirileri

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Olimpiyatlar, Batı ülkeleri için değişmez bir hak mıdır? Müslüman ülkelere madem o...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Olimpiyatlar, Batı ülkeleri için değişmez bir hak mıdır? Müslüman ülkelere madem olimpiyat düzenleme hakkı verilmeyecek o halde bunca tantanaya ne gerek var?” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, İstanbul’da yapıldı. Toplantının ardından konuşan Devlet Bahçeli, gönüllerde 2020 olimpiyatlarını kazananın İstanbul olduğunu belirterek, “Olimpiyatlar, Batı ülkeleri için değişmez bir hak mıdır?
Müslüman ülkelere madem olimpiyat düzenleme hakkı verilmeyecek o halde bunca tantanaya ne gerek var?” diye sordu.
“2020’nin neden İstanbul’a verilmediğini Başbakan iyi değerlendirmeli ve biraz da kusuru kendinde aramalı” diye devam eden Bahçeli, “Türkiye’nin başarısızlığına sevinecek hiçbir vatan evladı yoktur. Kına edebiyatı çirkindir. Bunun gerisinde hazımsızlık ve öfke vardır” ifadelerini kullandı.

TERÖR SALDIRISI UYARISI
MHP lideri, PKK’nın çekilmeyi durdurmasını da değerlendirdi. Bahçeli, bunun ‘malumun ilanı’ olduğunu, artık büyük saldırıların artmasının muhtemel olduğunu savundu. Devlet Bahçeli, çözüm süreci konusunda AK Parti’ye eleştirerek, ülkenin çözülme durumuna geldiğini iddia etti.
Bahçeli, hükümetin Suriye politikasını da eleştirdi. “Başbakan Erdoğan Ortadoğu’nun füze yağmuru altında kalmasını istemektedir” diyen Bahçeli, savaşsız çözümün daha iyi olacağını söyledi.
(İHA)