BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.428,38
HABER /  DÜNYA

Çamlıca Tepesi Cami’nin betonu atıldı

Yaklaşık bir ay önce temeli atılan Çamlıca Tepesi Cami’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Cami inşaatının zemini betonla kaplanırke...

Abone ol

Yaklaşık bir ay önce temeli atılan Çamlıca Tepesi Cami’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Cami inşaatının zemini betonla kaplanırken, yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan beton yükseltiler de caminin ilk görüntüsünü oluşturuyor.
6 Ağustos tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından temeli atılan Çamlıca Tepesi Cami’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Metrelerce derinliğe inilerek kazılan temel üzerine atılan beton ile caminin zemini oluşmuş durumda. Yeni yeni oluşmaya başlayan beton yükseltiler de caminin ilk görüntüsünü oluşturuyor. Yapımının 3 yıl sürmesi planlanan cami inşaatında onlarca işçi çalışırken, çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor. 37 bin 500 kişi kapasiteli olacak olan Çamlıca Tepesi Cami, 121 bin metrekare alan üzerine kurulacak. 6 minaresi olacak olan caminin maliyeti ise 131 milyon lira olacak.
(İHA)