BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  DÜNYA

Suriyelilerin bodrum katında yaşam savaşı

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 21 Suriyeli, Kayseri’de bir evin bodrum katında yaşam mücadelesi veriyor. <br/>Suriye’de 20...

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 21 Suriyeli, Kayseri’de bir evin bodrum katında yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye’de 2011 yılında çıkan iç savaştan kaçan 21 kişi, Halep’ten gelerek Kayseri’nin Kocasinan İlçesi Mimarsinan Mahallesi’nde bir evin bodrum katında kiralık bir daire tuttu. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 21 Suriyeli, komşularının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. En önemli sorunlarının yiyecek olduğunu belirten Suriyeli vatandaşlar, yetkililerden yardım eli bekliyor.
Aynı mahallede oturan ve ellerinden geldiğince Suriyeli sığınmacılara destek olmaya çalıştıklarını kaydeden Hayati Sayın, “Bu Suriyelilerin oturduğu yerde 11 yıl boyunca ben oturdum. Bunlardan önce bir arkadaş daha geldi. İhtiyaçlarını komşular karşıladı. Ev sahibi yeri geldiğinde kira bile almadı. Durumları çok vahim. Çocukların durumunu görüyorsunuz ve içler acısı bir durumdalar. Komşularla beraber el birliği yaparak, gücümüzün yettiğince ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz ama biz de nereye kadar giderebiliriz ki? Bu çocuklara devletin yardım etmesi lazım. Zaten yardım ediyor Allah razı olsun ama biraz daha el atması lazım” diye konuştu.
Komşular olarak kış dolayısıyla daha çok eşya konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Sayın, “Yaşantılarını görüyorsunuz. Evin içi berbat bir durumda. Biz komşular olarak halı, kilim ve kanepe gibi eşyalar konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yiyecek konusunda da elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ancak bizim gücümüz de bir yere kadar” ifadelerini kullandı.
(İHA)