BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  SAĞLIK

Suriyeli sağlık çalışanlarına çalışma izni

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2015 yılında Türkiye'de 200 bin Suriyeli kadının doğum yaptığını söyledi. Akdağ, Suriyeli sağlık çalışanlarına da özel çalışma izni verileceğini açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Akdağ, sadece 2015 yılında Türkiye'deki Suriyeli nüfusta 200 bin doğum gerçekleştiğini söyledi. Akdağ, Suriyeli sağlık çalışanlarına Suriyeliler'e bakmak üzere özel çalışma izni verileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar ve göçmenlere verilen sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin Suriye'den 4 milyon sığınmacıyı ağırladığı" hatırlatılarak, "Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerinin hangi aşamada olduğunun" sorulması üzerine Akdağ, "Şükürler olsun ki Cenabı Hak bize fırsat verdi ve biz de bu ev sahipliğini yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Akdağ, güçlü bir Türkiye'nin istenmediği, bu kadar saldırılara maruz kalınan bir dönemde, Türkiye'nin mazlumlara yaptığı yardımların, desteklerin kendileri için ayakta kalmayı sağlayan en önemli husus olduğuna dikkati çekti.

200 BİN DOĞUM

Akdağ, 2015 yılından itibaren 22 milyon poliklinik hizmetinin yanı sıra 1 milyon hastayı yatırarak tedavi ettiklerini, 850 bin ameliyat, 200 bin de doğum gerçekleştiğini aktardı.

Yunanistan'da yılda 60 bin civarında doğum olduğunu belirten Akdağ, "Biz Türkiye'de 200 bin Suriyeli hamilenin doğumunu gerçekleştirmişiz." dedi.