BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mültecilerin sayısı mantık sınırını aştı”

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile düzenlediği basın toplantısında “Lübnan’da bulunan Suriye...

Abone ol

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile düzenlediği basın toplantısında “Lübnan’da bulunan Suriyeli mültecilerin sayısı mantık sınırını aştı” dedi.
Alman mevkidaşı Steinmeier ile basın toplantısı düzenleyen Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil Lübnan’da bulunan Suriyeli mültecilerin son durumu hakkında açıklama yaptı. Ülkelerine sığınan Suriyelilere yardım etmek noktasında sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Bassil, “Lübnan’da bulunan Suriyeli mültecilerin sayısı mantık sınırını aştı” dedi. Bassil bu sorunu çözme konusunda yardıma ihtiyaçları olduğunu kaydetti.
Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ise Suriye’den kaçan mülteciler konusunda en fazla yükü Lübnan’ın taşıdığını belirtti. Steinmeier mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında zor bir durumla karşı karşıya kalındığını ifade etti. “Almanya’da 10 bin Suriyeli mülteciye yardım etmeye çalıştık” diyen Steinmeier, Berlin’in bu mültecilere 2 yıl oturma izni garantisi verdiğini kaydetti. Steinmeier ayrıca Suriye’deki savaşın devam etmesi durumunda bu süreyi uzatmak istediklerini kaydetti.
BM’nin yayınladığı son verilere göre Suriye’deki savaştan kaçarak Lübnan’a sığınanların sayıyı 1 milyonu aştı.
(İHA)