BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli muhaliflere insan hakları ihlali suçlaması

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch'a göre Suriye muhalefeti içindeki bazı unsurlar adım kaçırma, işkence ve infaz dahil bir dizi insan hakları ihlalinde bulunuyor.

Abone ol

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, Suriye muhalefeti içindeki bazı unsurların fidye için adım kaçırma, işkence ve infaz dahil bir dizi insan hakları ihlalinde bulunduğunu bildirdi.

Merkezi New York'ta bulunan örgüt, Suriye hükümetinin başvurduğu "acımasız yöntemlerin" silahlı muhalif grupların ihlallerini haklı çıkaramayacağını vurguladı.

Human Rights Watch'a göre, bu ihlalleri gerçekleştiren grupların büyük bir bölümü örgütlü bir emir-komuta yapısının parçası gibi görünmüyor.

Bu grupların Suriye Ulusal Konseyi'nin emirleriyle de hareket etmedikleri belirtiliyor.

Muhalif liderlerden bu ihlalleri kınamasını isteyen örgüt güvenlik güçleri, hükümet destekçileri ve hükümet yanlısı milislerin kaçırıldığını, rehin alındığını ve bu kişilere işkence yapıldığunı kaydetti.

İnsan Hakları İzleme örgütü, ayrıca bazı güvenlik güçleri ve sivillerin bu gruplar tarafından öldürüldüğüne dair bilgiler aldığını vurguladı.

Human Rights Watch, sık sık Suriye hükümetini ağır insan hakları ihlalleriyle suçluyor.

Beşar Esad yönetimine karşı bir yıl önce başlayan ayaklanmada Birleşmiş Milletler'e göre en az 8,000 kişi hayatını kaybetti.

Ayaklanma sırasında on binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.