BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli muhalifler İstanbul'da toplandı

Bir araya gelen muhalifler, yeni bir komite kurarak fikir alışverişi yaptı

Abone ol

Suriye Ulusal Konseyi üyeleri ve Suriyeli muhalif grupların, Arap Birliği'nin Kahire'deki Suriye toplantısı öncesi düzenledikleri istişare toplantısında yeni bir komitenin kurulduğu belirtildi.

İstanbul Conrad Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen toplantı ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasid Seyda, yeni bir heyetin kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.

TARAFLARIN GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRMESİ İÇİN YARARLI

Tüm muhalefetin tek bir çatı altında toplanması amacıyla tertiplenen toplantının tarafların görüşlerini dile getirmesi açısından yararlı olduğunun altını çizen Abdulbasid Seyda, şunları söyledi:

''SUK olarak herkesi dinliyoruz. Taraflar görüşlerini dile getiriyor. Yararlı oldu. ilk etapta tüm tarafların ittifakıyla bir heyet oluşturulmasına karar verildi. Bu heyet her kesimi temsil edecek şekilde 10 kişiden oluşacak.''

KOMİTENİN AMACI

Komitede kimlerin yer alacağının henüz netleşmediğini ancak neleri yapacağının belirlendiğini ifade eden Seyda, ''Komitenin kuruluş amacı, Arap Birliği'nin himayesinde Kahire'de yapılacak toplantının programını hazırlamak, toplantıya kimlerin çağrılacağını belirlemek ve toplantı ile ilgili bildiriyi yayınlamak. Bu üç görevi yerine getirecek'' diye konuştu.