BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.380,88
HABER /  DÜNYA

Suriyeli Kürt heyeti ABD'de

Kürt Ulusal Konseyi'nin, Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli temaslarda bulunduğu belirtildi..

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin Washington ziyaretiyle ilgili, ''Bu heyetin ilk Washington ziyareti ve toplantılar, Suriyeli muhalif gruplara geniş yelpazede ulaşmaya yönelik çabalarımızın bir parçası'' dedi.

Nuland, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin Washington ziyaretiyle ilgili soruya yazılı yanıt verdi.

Heyetin, büyükelçiler Robert Ford ve Frederic Hof ile 8 Mayıs'ta ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görüştüğünü belirten Nuland, görüşmede Kürt Ulusal Konseyi'nin diğer Suriyeli muhaliflerle bu ülkenin demokrasiye dönüşümüne nasıl yardım edeceği başta olmak üzere Suriye'deki durumu ele aldıklarını vurguladı.

Nuland, büyükelçiler Ford ve Hof'un, Suriyelilerin temel insan haklarına saygı gösterilmesine güçlü desteklerini yinelediklerini ve siyasi sürecin, ülkenin tüm unsurlarının yeni bir Suriye'de kendilerine yer bulabilmesini sağlayacak yönde ilerlemesine yönelik ihtiyaca işaret ettiğini dile getirdi.

Heyetin ayrıca bakanlıkta demokrasi, insan hakları ve çalışma bürolarının da dahil olduğu diğer bazı departmanlarda yuvarlak masa tartışmalarına katıldıklarını bildiren Nuland, heyetin bu hafta da bakanlığın yakındoğu ilişkilerinden sorumlu bakan yardımcısı Jeffrey Feltman ile görüşeceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra heyetin bazı Kongre üyelerini ziyaret etmeyi planladığını belirten Nuland, ''Bu toplantılar, Suriyeli muhalif gruplara geniş yelpazede ulaşmaya yönelik çabalarımızın bir parçası. Bu, Kürt Ulusal Konseyi'nin Washington'ı ilk ziyereti ve umarım bunu takip eden ziyaretler de olacak'' ifadesini kullandı.