BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli kiracı ev sahibini öldürdü

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen bir suriyeli, kiracısı olduğu ev sahibini öldürdü. <br/>Olay akşam 10.00 sularında Ünal...

Abone ol

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen bir suriyeli, kiracısı olduğu ev sahibini öldürdü.
Olay akşam 10.00 sularında Ünaldı Mahallesi 3 Nolu sokakta meydana geldi. İddiaya göre Hıdır Ç., kiracısı olan Suriyeli sığınmacılar ile bir takım sorunlar yaşamaya başladı. Hıdır Ç., Kirasının zamanında ödenmemesi üzerine Suriyeli sığınmacılardan kirasını ödemelerini ve evinden çıkmalarını istedi. Ünaldı Mahallesi 3 No’lu sokakta bulunan evine kirasını almak için ve Suriyeli mültecilerle konuşmak için gelen Hıdır Ç., Suriyeli sığınmacılar ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hıdır Ç., kiracısı olan bir Suriyeli tarafından başına ve vücuduna aldığı balta darbeleri ile hayatını kaybetti.

LİNÇ GİRİŞİMİ
Olayın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mahalle sakinlerinin Suriyeli mültecilere linç girişiminde bulunmaları üzerine polis ekipleri öfkeli mahalle sakinlerine biber gazı ile müdahale etti. Biber gazı müdahalesinden gazeteciler ve polis ekipleri de etkilendi. Polisin çevrede bulunan öfkeli mahalle sakinlerine müdahale etmekte zorlandığı dakikalarda devreye Toma girerek tazyikli su ile öfkeli kalabalığı dağıttı.
Hıdır Ç.,’nin cesedinin çıkarılması ve evde bulunan 10’a yakın Suriyelinin tahliye edilmesinde devreye Özel Harekat timleri girdi. Özel Harekatçılar evde bulunan Suriyelileri, zırhlı araca bindirerek Toma eşliğinde olay yerinden uzaklaştırdı.Müdahale sırasında polis ekipleri mahalle sakinlerinin taşlı ve yumurtalı saldırısına maruz kaldı.
Evde bulunan Suriyelilerin tahliye edilmesi ve cesedin çıkarılmasının ardından polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.
(İHA)