BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli kaçaklar, TIR sürücülerinin korkulu rüyası...

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri, bilgileri dışında dorselerin brandalarını keserek içine giren Suriyeli kaçaklardan muzdarip...

Abone ol

Türk TIR şoförleri, Suriyeli kaçaklardan yaka silkiyor!

Türkiye'den yükledikleri ihraç ürünlerini Avrupa'daki çeşitli ülkelere götüren TIR sürücüleri, son dönemde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sınır bölgesine kadar gelen Suriyeli'lerin, araçlarını park ettikleri alanlarda geceleri dorselerin brandalarını keserek içine girip saklanmasını önlemek için kuyrukta beklerken sırayla nöbet tutmaya başladı.

TIR sürücüsü Ercan Öz, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin, bilgileri dışında dorselere binmeleri nedeniyle bir çok arkadaşının gümrüklerde zor durumda kaldığını anlatarak, "Brandaları kesip yükün arasına saklanıyorlar. Bunu organize eden gruplar oluştu. Yunanistan'da aracında kaçak yakalanan arkadaşım 10 yıl ceza aldı" dedi.

"KAÇAKLAR GECELERİ KUYRUKTA DOLAŞIYOR"

Yurtdışına çıkış yapmak için kuyrukta bekleyen sürücülerden Kemal Dinçer de, şunları anlattı:

"Kaçaklar geceleri kuyrukta dolaşıyor. Gördüğümüzde güvenlik güçlerine haber veriyoruz. Ama özellikle geceleri fark edemiyoruz. Bu nedenle arkadaşlarla değişimli olarak araçların etrafında ve kuyrukta tur atıyoruz. Çünkü TIR'ın dorsesinin üstüne çıkıp brandayı keserek içerisine giriyorlar. Bir arkadaşımız hiçbir ilgisi olmadığı halde Bulgaristan'da 2 ay cezaevinde kaldı. Güvenlik güçlerimizden yardım istiyoruz. Bazen geceleri dorselerin mühürleri profesyonelce sökülüp, içine kaçaklar bindiriliyor."