BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

'Suriyeli çocuklar Türkiye'de 5-6 bin liraya satılıyor' iddiası

Times gazetesi, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci genç kız ve çocukların 5-6 bin lira karşılığında ikinci eş olarak satıldığını ileri sürdü.

Abone ol

Times gazetesinin Louise Callaghan imzalı haberinde, yaşlı Türklerin 18 yaşından küçük Suriyeli kızları ailelerinden 'satın alarak' kuma yaptığı ifade edildi.

CNN Türk'ün aktardığı habere göre, kız çocukları, çöpçatanlık yapan Suriyelilerden; 'beyaz tenli', 'uzun', '17’yi geçmesin', 'yeşil gözlü olsun' gibi ‘siparişler’ verilerek satın alınıyor.

Callaghan, "Suriyeli gençleri ikinci eş olarak satın alan erkeklerin çoğunluğu birkaç ay sonra sıkılıp boşanıyor" ifadelerini kullandı.

Haberde 3 milyon Suriyeli göçmenin bulunduğu belirtilerek, ‘kadın simsarlığı’ yapan ve kendisine çöpçatan diyen kişilerle de görüşüldüğü  ifade ediliyor. Ebu Cafer adındaki simsar, “Eğer 'güzel' bir kızsa 11 bin liraya kadar alıcı olabilir. Bildiğim en genç gelin 13 yaşındaydı” diyor.

Türkiye’de çok eşliliğin yasalar önünde yasak olduğu belirtildikten sonra, bu evliliklerin gizlice yapıldığı vurgulanıyor. Ebu Cafer, çocuk gelinlerin yüzde 50’sinin şiddete uğradığını söylüyor.

Callaghan’ın konuştuğu bir Suriyeli STK çalışanı ise 'birkaç ay kullanıldıktan sonra' kovulan bu kızların utançtan evlerine dönemediğini, büyük şehirlere giderek gece kulüplerinde çalıştığını ve hayatlarının mahvolduğunu belirtiyor.