BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli ailenin dramı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Bursa’ya gelen 30 kişilik Türkmen ailesi Irgandı Köprüsü altında yaşam mücadelesi veriyor. <br/>17 tanesi ço...

Abone ol

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Bursa’ya gelen 30 kişilik Türkmen ailesi Irgandı Köprüsü altında yaşam mücadelesi veriyor.
17 tanesi çocuk 30 kişilik Türkmen ailesi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Bir aydır Bursa’da olan aile, şehir merkezindeki Irgandı Köprüsü’nün altında yaşam mücadelesi veriyor. Havaların sıcak olması, ayrıca elektrik ve suyun olmaması aileyi zor durumda bırakıyor. Köprü altında yaşamaya çalışan aileye yoldan geçenler ve mahalleli yardım ediyor.
Bir aydan beri Türkiye’de olduklarını söyleyen Adil Hüseyin Türkmen, "İlk olarak İstanbul’a gittik ama orada barınamadık. Bize "Bursa’ya gidin, orada hayırsever çoktur" dediler. Biz de buraya geldik. Son 20 gündür burada yaşamaya çalışıyoruz. Ama belediye ekipleri bizi buradan kaldırmak istiyor. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Çocuklarımızla beraber dışarıda yaşıyoruz. Çevredeki insanlar bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Biz kalacak bir yer istiyoruz. Ülkemizdeki iç savaş bittikten sonra geri döneceğiz. Çocuklarımız perişan bir vaziyette. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.
(İHA)