BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  GÜNCEL

Seçmen listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Cumhurbaşkanı seçim takvimi ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Hüseyin Akdeniz, Cumhurbaşkanı seçim takvimi kapsamında seçmen listelerinin 2 Temmuz tarihinden itibaren askıya çıkacağını belirtrek, "Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir" dedi.

Akdeniz yaptığı açıklamada, İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçim sürecinin başladığını hatırlattı.

Seçim süreci kapsamında seçmen listelerinin 2 Temmuz tarihinden itibaren askıya çıkacağını kaydeden Akdeniz, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız ilk tur olan 10 Ağustos'ta oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, belli süre içerisinde işlemleri gerçekleştirmezlerse maalesef bu seçimde oy kullanma şansını kaybedecek. Listeler 2 Temmuz Çarşamba günü sabah saat 08.00'da askıya çıkarılmış olacak. 9 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'da ise bu listeler askıdan inecek. Vatandaşlarımız seçmen listelerini başta muhtarlık binasının önünde, cami ve okul duvarlarının yanı sıra kahvehane önlerinde bulabilirler. Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir seçimin olması açısından bu sürecin önemli olduğunu belirtmek istiyoruz."

LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR NE YAPACAK?

"Bu listelerin askıya çıkarılmasındaki yegane amaç Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabilmektir" diyen Akdeniz, 2-9 Temmuz tarihleri arasında askıda kalacak olan listelerden tüm vatandaşların isimlerini kontrol etmelerini istedi.

Listede ismi bulunmayanların bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gidip oturdukları haneyle ilgili su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekmektiğini bildiren Akdeniz, şöyle devam etti: "İlçe nüfus müdürlüklerinde kütüğe kendilerini kaydettiren vatandaşlarımızın alacakları belgeyi ilçe seçim kuruluna götürmeleri durumunda isimleri listeye kaydedilecek. Bu noktada vatandaşların mutlaka asılacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadığını doğru bir şekilde araştırmalarını öneriyoruz." Akdeniz, geçmiş seçimlerde bir çok vatandaşın gerekli işlemleri zamanında yapmadığı için oy kullanamadığını, vatandaşların aynı sorunla karşılaşmamaları için hassasiyet göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.