BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.379,87
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den ilginç PKK benzetmesi!

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, ülkesindeki isyancıları PKK'ya benzetti. İşte büyükelçinin ilginç sözleri...

Abone ol

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Kabalan, ülkesindeki son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, "Halka, orduya saldıran ve cinayet işleyenler bizim için aynı PKK teröristi gibidir, değişim halkın talepleri doğrultusunda ancak barışçıl yollarla gelmeli" sözlerini kaydetti.

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, Suriye yönetimindeki değişimin halkın talepleri doğrultusunda ancak barışçıl yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi.Büyükelçi Kabalan, Suriye'deki yeni hükümetin Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın talimatları doğrultusunda halkın taleplerini yerine getirmek için harekete geçtiğini belirterek, bu talepler arasında dün gerçekleştirilen olağanüstü halin kaldırılması, çok partili hayata geçiş, medya yasası gibi hususların bulunduğunu hatırlattı.

"ÜLKEDE GERGİNLİK AZALIRSA REFORM SÜRECİ HIZLANIR"

Kabalan, Suriye'nin bir reform sürecine ihtiyacı olduğunu, Esad da dahil olmak üzere herkesin reform istediğini ancak şiddet olaylarının olduğu ve güvenliğin sağlanamadığı ortamda reformlara odaklanmanın zor olacağını, bu nedenle reformların etkin şekilde uygulanabilmesi için şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Reform isteyen herkesin bu taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirmesinden yana olduklarını belirten Kabalan, "Ancak halka, orduya saldıran, cinayet işleyenler bizim için aynı PKK teröristi gibi" açıklamasını yaptı.

Bu reform sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini söyleyen Kabalan, bununla birlikte barışçıl yöntemlerle talepte bulunanlarla, şiddete başvuranların birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.