BIST 10.058
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de ölü sayısı artıyor

Suriye İnsan Hakları Örgütü Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kent ve bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 223'e yükseldiğini açıkladı.

Abone ol

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, ülkenin iç kesimlerindeki Humus ve Deyr Belabe beldesinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 84 kişinin yaşamını yitirdiğini, hava saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığını ve onlarca evin yıkıldığını belirtti.

Deyr Belabe beldesinde toplu infazların Esed yönetimine bağlı güçler tarafından gerçekleştiğini aktaran SNHR , ayrıca operasyonlarda, Şam 'ın banliyölerinde 47, Halep'te 42, Dera'da 15, Hama 'da 12, İdlib'te 9, Deyru'z Zor'da 8, Rakka ve Kuneytra kentinde 3'er olmak üzere ölü sayısının 223'e çıktığını duyurdu.

Ölenler arasında 21 kadın ile 25 çocuğun olduğunu aktaran SNHR, birçok kentte halkın operasyonlar nedeniyle güvenli bölgelere kaçmaya başladığını vurguladı.

Öte yandan, savaş uçaklarının Halep 'in Mansura köyünü bombaladığını ve bombalama sonucunda köyde çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esed güçlerinin ülke genelinde 134 bölgeye saldırı düzenlediğini, 31 bölgenin savaş uçaklarınca bombalandığını açıkladı.

İki noktaya "misket" ve "varil" bombası kullanıldığını ileri süren SRGC, bir noktaya da "fosfor" bombası atıldığını iddia etti.

Humus, Şam ve Halep'in birçok bölgesinin savaş uçaklarınca bombalandığına değinen SRGC, operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğine işaret etti.

Suriye 'de olayların başladığı 21 aydan bu yana 46 binden fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor.