BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Soner Yalçın'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün tahliye edilen Oda TV davası sanığı Soner Yalçın’ı ziyaret etti.

Abone ol

Yaklaşık 25 dakika süren ziyaretin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'ye 'akademi' benzetmesi yaptı.

Fatih Camii'de Asım Kocabıyık'ın cenazesine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, buradan ayrılarak Soner Yalçın'ın Levent'teki evine hareket etti. Kılıçdaroğlu, saat 14.15 sıralarında Yalçın'ın evine geldi. Soner Yalçın'ın yakınları tarafından kapıda karşılanan Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de eşlik etti. Görüşme 25 dakika sürdü.

KARAKOLDA İMZA ATMAYI İÇİNE SİNDİREMİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, Yalçın’ı ziyaretinin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu. Yalçın’a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Soner Yalçın bir konudan şikayetçi. ‘Ben neden her Çarşamba günü karakola gidip imza atacağım? Ülkemi seviyorum. Ülkem ve halkım için çalıştım. Onların sağlıklı bilgi edinmeleri için çalıştım. Her Çarşamba karakola gidip imza atmayı içime sindiremiyorum.’ diyor. Kendisi Silivri Hapishanesi’nden çıktı. Evine dönmesi ise kapalı cezaevinden çıkıp, yarı açık cezaevine dönmesi gibi bir şey.” dedi.

Türkiye’de baskı olduğunu öne sürülen Kılıçdaroğlu, “Baskı hemen hemen toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. İşçisi, işvereni, sanayicisi, sanatçısı, sade yurttaşı, herkes telefonla konuşmaktan korkuyor. Dolayısıyla Türkiye’de demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacımız var. Soner Yalçın mücadele edeceğini söyledi. Bir mücadele adamı zaten o. Samizdat büyük bir olasılıkla yabancı dillere çevrilecek ve okutulacak.” diye konuştu. 

ÇÜNKÜ ORADA DEĞERLİ AKADEMİSYENLER VAR

“Espri olarak Silivri’ye 'toplama kampı' diyordum. Ama bundan sonra ‘Silivri Akademisi’ diyeceğim.” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü orada akademisyenler var. Son derece değerli hocalar var. Eski rektörler var. Bilim insanından yararlanmak gerekirken, onları hapislerde çürütmenin akılla, mantıkla, demokrasiyle, özgürlükle bağdaşır bir tarafı yoktur. Türkiye çağdaş bir ülke olacaksa, cezaevlerinde bilim adamı olmamalı. Onlar bizim çocuklarımızı yetiştirmeli. Onlar ülkemizin geleceği için önemli bir teminattır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapsız bıraktı.