BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  DÜNYA

Suriye'de her geçen gün ölü sayısı artıyor

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının, 126'ya yükseldiğini duyurdu

Abone ol

Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin Şam'ın Yermuk, Aseli, Asafir, Mudamiyet eş-Şam, Hacer Esved, Kadem ve Duma bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 45 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Örgüt, güneydeki Dera kentinde 26, Halep'te 24, Humus'ta 9, İdlib'te 11, Hama'da 6, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de 2'şer ve Suveyda kentinde de 1 olmak üzere ülke genelinde ölenlerin sayısının 126'ya çıktığını belirtti.

Öte yandan savaş uçaklarının, yönetim karşıtlarının yoğun olduğu Şam'ın Hacer Esved, Yebrud beldesi ile Zabadani ilçesine ''varil bombası'' atması sonucu onlarca evin yıkıldığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SGRC), Kadem, Hacer Esved ve Bor Said bölgesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed'e bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ÖSO'nun iki tankı imha ettiğini vurguladı.

Şam'ın güney bölgelerine Kasyun Dağı'ndan ve Mezze Askeri Havaalanı'ndan top ateşi gerçekleştiğini dile getiren Konsey, operasyonlar nedeniyle halkın bölgeden çıkamadığını ve temel gıda sıkıntısı çektiğini duyurdu.

Savaş uçaklarının Halep'in Sahur, Mesekin Hanun, Besetin Kusur, Şear ve Dariz bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını kaydeden Konsey, Amariye ile Raka'nın Tel Abyad beldesinde yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını ifade etti.