BIST 9.571
DOLAR 32,47
EURO 34,53
ALTIN 2.472,73
HABER /  GÜNCEL

Darbeci paşalar mülk zengini çıktı!

MASAK'ın Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın banka hesaplarındaki para akışını 'olağandışı' buldu

Abone ol

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 12 Eylül askeri darbesinin hayatta kalan mimarları Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya ve yakınlarının malvarlıklarına ilişkin bilgileri davaya bakan mahkemeye gönderdi. Rapora göre Evren ve Şahinkaya aileleri mülk zengini...

MASAK’ın gönderdiği bilgilere göre, darbecilerin servet sahibi olduğu, hesaplarının ‘hâlâ dinamik’ olduğu belirlendi.

OLAĞANDIŞI HAREKET

MASAK’ın iki sanığın yaklaşık 15 para hareketini şüpheli bulduğu ve raporunda söz konusu hareketler karşısında ‘olağandışı para hareketi’ yazdığı ortaya çıktı. İki sanığın hesaplarında 400 bin, 600 bin, 800 bin TL para çıkışı ve girişi olduğuna ilişkin bilgilerin de raporda yer verildi.

Hem Evren hem de Şahinkaya’nın hesaplarından düzenli olarak 5 isme transferler yapılması da dikkat çekti.

MAL VARLIKLARI

Raporda yer verilen malvarlıklarının büyük bir bölümünün hâlâ Evren ve Şahinkaya üzerinde bulunduğu belirlendi. İki sanığın emekli olmasına rağmen, banka hesaplarının hâlâ dinamik olması ve para hareketlerinin bulunması dikkat çekici. 

Raporda Evren ve Şahinkaya'nın son 11 yıldaki malvarlıkları bilgisi de sunuldu. Tabu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği bilgilere göre;

Kenan Evren’in Bodrum, Marmaris ve İstanbul ’da çok sayıda taşınmaz bulunduğu belirtildi. Kenan Evre ’in üzerinde 3 araba ve Marmaris Sağlık Hizmetleri A.Ş, Marmaris Liman Hizmetleri A. Ş isimli iki şirkette hisseleri bulunduğu tespit edildi. 

Bunun dışında Evren'in kızları Nebahat Şenay Gürvit üzerine 5, Semahat Gülay Evren üzerine 9 kayıtlı araç bulunduğu belirlendi.

Tahsin Şahinkaya üzerine 2,
Sevgi Şahinkaya Kartal üzerine 1 ve
Serdar Şahinkaya üzerine 2 araç bulunuyor.

MASAK'ın 55 sayfalık raporunda, sanıkların hissesi bulunan şirketler ve gayrimenkul bilgileri de yer aldı.