BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Bir provokasyon da Almanya'dan

Hazreti Muhammed’e hakaret edilen filme tepkiler devam ederken bir provokasyon da Almanya’dan geldi.

Abone ol

Irkçı bir grup, hakaret filmi için özel bir gösterim düzenleme kararı aldı. Alman yetkililer tahriki engellemeye çalışıyor

İslam karşıtı Müslümanların Masumiyeti filmine gösterilen tepki Alman ırkçıları harekete geçirdi. Geçtiğimiz ay Hazreti Muhammed’e hakaret edilen karikatürlerle bir yürüyüş düzenleyen Almanya’daki İslam karşıtı Pro Deutschland grubu, filmin fragmanını internet sitesinde yayınladı. Almanya’da camilerin yapılmasına karşı çıkan eylemleriyle bilinen grup, film için bir gösterim de düzenleyeceğini duyurdu. Grup, gösterimi Berlin’de yapmayı planlıyor. Grubun lideri Manfred Rouhs Der Spiegel’e yaptığı açıklamada “Bize göre bu filmin yayınlanması bir sanat ve ifade özgürlüğü meselesidir” diye konuştu. Öte yandan Almanya İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich gösterimi engellemek için harekete geçti. Friedrich “Bu tür örgütler Alman Müslümanları tahrik etmek istiyor” dedi.

‘PAPAZA GİRİŞ YASAK’

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle “Kuran-ı Kerim’i yakma eylemi’’ ile gündeme gelen ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmi destekleyen ABD’li vaiz Terry Jones’un ülkeye girişini yasakladı. Jones’un aşırı sağcı “Pro Deutschland’’ adlı parti tarafından Almanya’ya davet edilmek istendiği ifade edildi.

NASRALLAH: PAPA GİTTİ ÜMMET CEVABINI VERSİN

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Papa’nın ziyareti süresince sükûnetini koruyan Lübnanlı Müslümanları, peygambere hakaret edilen filme tepki göstermeye davet etti. Nasrallah şöyle konuştu “Yapılan eylem El-Aksa Camii’ni yakmak kadar tehlikelidir, buna sessiz kalmak daha da kötüdür. İslam ümmeti gereken cevabı vermelidir.” Hizbullah lideri, Papa’nın ziyareti sırasında, Müslümanların gereken hoşgörüyü gösterdiğini ancak bundan sonra filme yönelik gereken tavrın gösterilmesi, politikacıların da tavır alması gerektiğini belirtti.

LÜBNAN’DA ABD’Lİ DİPLOMATLAR GİZLİ BELGELERİ YAKTI

ABD’nin Lübnan Büyükelçiliği’nde görevli diplomatların, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın çağrısıyla düzenlenen ve Müslümanların Masumiyeti filmini protesto eden dev gösteri sırasında tehlikeli bir durum oluşmaması için arşivlerindeki gizli belgeleri yakmaya başladığı belirtildi. Bingazi’de ABD Büyükelçisi ve 4 elçilik çalışanının hayatını kaybettiği saldırıda çok önemli bazı hassas belgelerin kaybolduğu bildirilmişti.

ÖFKE DALGASI DEVAM EDİYOR

Hakaret filmi dün de protesto edildi. Afganistan ve Endonezya’daysa polis müdahale edince çatışmalar çıktı.