BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Suriye'de günün bilançosu: 84 ölü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye ordusunun başta başkent Şam ve banliyöleri olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde yürüttüğü operasyonlarda ölenlerin sayısının 84'e yükseldiğini duyurdu.

Abone ol

Suriye ordusunun, ülkenin birçok kentinde havadan ve karadan operasyon düzenlediğini belirten SNHR, operasyonlarda, Şam'da 32, Halep'te 15, Humus'ta 13, İdlib'te 9, Deyru'z Zor'da 6, Lazkiye'de 3, Derz'da 3, Kuneytra'da 2 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölenlerin sayısının 84'e yükseldiğini kaydetti.

Şam Haber Ağı (SNN) ise Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Deyru'z Zor kentinde Suriye ordusuna ait Rus yapımı Mig savaş uçağını düşürdüğünü ileri sürdü. Kentte iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten SNN, Suriye ordusuna ait iki tankın da muhaliflerce imha edildiğini bildirdi.

Başkent Şam'ın banliyölerinde de Esed ordusu ile ÖSO'ya bağlı birlikler arasında çatışma yaşandığını ifade eden SNN, ÖSO'nun Lazkiye'nin Hora ve Ayn Beyda beldelerini ele geçirdiğini öne sürdü.

Lazkiye'deki aktivistler ise kente bağlı Kardaha bölgesinde ''Esed ailesi'' ile ''İsmail ailesi'' arasında silahlı çatışma çıktığını söyledi.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam, Halep, Humus, Dera ve Hama'da başlatığı geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.