BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Mescid-i Aksa'ya İsrail baskını

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtmasını eleştirdi

Abone ol

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtmasına ilişkin, ''Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliği ve istikrarı tehdit eder'' ifadesini kulandı.

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, yazılı açıklamasında, ''Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtması'' olarak tarif ettiği olayı kınadı.

Tayyib, ''Siyonist yönetim''in bu tavrının dinler arası çatışmaya sebep olacağı ve yeni bir savaş çıkması halinde sorumluluğunun tamamen İsrail'e ait olacağını ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın aşılamaz kırmızı çizgileri arasında olduğunu hatırlatan Tayyib, ''Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliğe ve istikrarı tehdit eder'' uyarısında bulundu.

Tayyib, ''Siyonist yönetim Mescid-i Aksa'nın İslam ve Arap dünyasının en mukaddes varlıkları arasında yer aldığını idrak etmeli'' ifadeleriyle Mescid-i Aksa'ya yapılan ihlallerin ve düşmanca planların 1,5 milyar Müslüman'ı provoke ettiği konusunda uyardı.

Uluslararası toplum ve Müslüman toplumlara Mescid-i Aksa'ya yapılan ihlallere karşı acil müdahaleye çağıran Tayyib, Mescid-i Aksa'nın bütün insanlığın, Hristiyanların ve Müslümanların ortak mirası olduğu belirtti.

Tayyib, dünyadaki bütün özgürlükçüleri, Arapların Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki haklarını almaları konusunda destek olmaya çağırdı.

Tayyib, bilgin Yahudilere yönelik de ''Tarihten ders alın. Yalnızca İslam ülkelerinde, Müslüman uygarlıklarında sıkıntılarınız sonlandı'' hatırlatmasını yaptı.