BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Nail Tan'dan ölümsüz bir eser daha!

Türk Halk Edebiyatı'nın önemli kalemlerinden Nail Tan'ın yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Abone ol
Sanat ve kültür dünyamızın önemli kilometre taşlarından Nail Tan, yeni kitabıyla Türk Halk Edebiyatı'da önemli bir çalışmaya daha imza attı. Yarım asırdır Türk Halk Edebiyatına kalemiyle can veren Tan bu kez özellikle şairi karıştırılmış şiirleri kapsayan aşık edebiyatı, atasözü-deyim ile ilgili eserlerini Türk Halk Edebiyatı Dediğin Bir Sarp Kale adlı çalışmada topladı.

Halkbilimine gönül veren Nail Tan hala kağıt ve mürekkep kokusuna tutkun kişiliği ile yapmış olduğu son çalışması “Türk Halk Edebiyatı Dediğin Bir Sarp Kale” adlı çalışması raflardaki yerini aldı.

Özellikle şairi karıştırılmış şiirleri kapsayan bu çalışmasında Nail Tan Türk halk edebiyatının zor dallarından aşık edebiyatı, atasözü-deyim, halk hikayesi ve halk fıkraları ile ilgili son yıllarda dergilerde yayınladığı kongre-sempozyumlarda bildiri olarak sunduğu bazı çalışmalarını daha ekleyerek, bunların Türk halk edebiyatı dediğimiz sarp kalenin burçları olduğunu ifade ediyor.
 
Nail Tan “Türk halk edebiyatı, kaynaklarının azlığı, sözlü geleneğe ve çelişkili metinlerle örülü cönklere, şiir mecmualarına dayalı olması dolayısıyla üzerinde çalışılması, araştırma yapılması en zor bilim dallarının başında geldiğini “ belirtmiştir. Nail Tan’ın “Derlemeler/ Makaleler” adlı 8 ciltten oluşan kitabımdan sonra yayımlanan, genellikle şairi karıştırılmış şiirler ve sorunlu bazı halk edebiyatı ürünleriyle ilgili makale/bildirilerinden oluşan bu yayın, Türk halk edebiyatı araştırmaları alanına adım atacakların önündeki zorlu engellerin bir bölümünü gözler önüne sermektedir.

NAİL TAN

TÜRK HALK EDEBİYATI DEDİĞİN BİR SARP KALE”

(KÜLTÜR AJANS YAYINLARI, ANKARA 2012)