BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  DÜNYA

Suriye'de Doğu Guta'ya yeni hava saldırısı! Ölü ve yaralılar var

Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin, başkent Şam'da ablukada tuttuğu Doğu Guta bölgesine bugün yeni bir hava saldırısı daha düzenlendi. Önceki gün 74 sivilin hayatını kaybettiği bildirilen bölgede bugün ise 5'i çocuk 23 sivil hayatını kaybetti.

Abone ol

Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin, başkent Şam'da ablukada tuttuğu Doğu Guta bölgesine bugün yeni bir hava saldırısı daha düzenlendi. 

Önceki gün 74 sivilin hayatını kaybettiği bildirilen bölgede bugün ise 5'i çocuk 23 sivil hayatını kaybetti.

Doğu Guta'daki AA muhabirleri, rejimin sabah saatlerinden bu yana bölgeye yoğun hava ve kara saldırıları düzenlediğini bildirdi.

23 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarının AA'ya verdiği bilgiye göre, Doğu Guta'nın sivil yerleşimlerinden Duma'da 2'si çocuk 5, Beyt Sava'da 4'ü çocuk 10, Hammuriye'de 8 sivil hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren sivil savunma ekipleri, ölü sayısının artabileceğini belirtti.


41 GÜNDE 416 SİVİL KATLEDİLDİ

Doğu Guta'daki AA muhabirlerinin Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden aldığı bilgilere göre, Suriye'deki Beşşar Esed rejimin ablukasındaki Doğu Guta'da son 41 günde en az 416 sivil öldürüldü. Saldırıların şiddetlendiği 29 Aralık 2017- 5 Şubat 2018 döneminde 319 sivil yaşamını yitirdi. 39 günlük dönemde 788'si erkek, 523'ü kadın, 395'i çocuk ve 11'i Sivil Savunma görevlisi toplam bin 717 sivil yaralandı. Kuşatmadaki halkın üzerine 5 bine yakın top mermisi ve bin 600 füze yağdı. Rejim, katiamları için kimyasal silah ve napalm bombasına da başvurdu.

DÜNKÜ SALDIRIDA 74 SİVİL ÖLMÜŞTÜ

Esed rejiminin, Doğu Guta'ya, dünkü saldırılarında 74 sivil hayatını kaybetmişti. Son iki günde hayatını kaybedenlerin sayısı 97'e yükseldi. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yarısı çocuk yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

SALDIRILARIN ŞİDDETİ ARTMAYA BAŞLADI
Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Ancak Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yılın nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırarak son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi. İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil binden fazla sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Hastalardan birçoğu çocuk veya ileri evre kanserli. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.