BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek cevap! Terör destekçisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Afrin şehir merkezine girilmesin" dedi. Hükümet Sözcüsü Bozdağ "Bu sözler Türkiye’ye, Afrin’i teröristlerden temizleme, Afrin’deki teröristlere dokunma demektir. Dolayısıyla teröristlere destektir" karşılığı verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Afrin kent merkezine girilmesin" çıkışına Hükümet kanadından ilk tep;ki geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin "vahim bir yanlış" olduğunu söyledi. 

BU SÖZLER TERÖRE DESTEKTİR: Kılıçdaroğlu'nun “Afrin’e girilmesini doğru bulmuyorum” diyerek "Türkiye’ye, Afrin’i teröristlerden temizleme, Afrin’deki teröristlere dokunma" dediğini belirten Bozdağ, "Dolayısıyla teröristlere destektir" ifadelerini kullandı.

ZEYTİN DALI BAŞARISIZ OLSUN DİLEĞİ: Kılıçdaroğlu'nun daha önce “Kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” dediğini hatırlatan Bekir Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, Afrin merkezde PYD-YPG-PKK’nın eli kanlı teröristlerinin varlığını sürdürmesini ve Zeytin Dalı Harekatının hedeflerine ulaşmadan sonlandırılmasını istemektedir" dedi.

GİRECEĞİZ, KİMSE DE ENGELLEYEMEZ: Bozdağ son olarak da "Sayın Kılıçdaroğlu ve herkes bilmelidir ki Zeytin Dalı Harekatı, Afrin’in merkezi dahil Afrin bölgesindeki her karış toprak ve tüm yerleşim yerleri terör örgütlerinden ve teröristlerden temizleninceye kadar devam edecektir. Kimse,Türkiye’nin bu hedefe ulaşmasını engelleyemez" paylaşımı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti?

"AFRİN İÇİNE GİRİLMESİNİ ASLA DOĞRU BULMUYORUM"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısının ardından gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında (...) PYD’nin diğer bölgelerdeki halkı Afrin’e doğru yürütme kararıyla ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

- Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli. Ama ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Yani biz niçin Afrin’e girdik, terör örgütü Türkiye’nin sınırlarında konuşlanmasın diye.

-Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok, hiç gerek de yok ona. Daha fazla şehit veririz, yazık günahtır. Türkiye’nin güvenliğini nereye kadar sağladık, işte efendim 10-20 km neyse oturulur buna karar verilir; denir ki ‘Şuraya kadar biz terörü temizledik bu bölge artık güvenli bir bölgedir, buraya Suriyeliler de yerleşebilir, destek de yapılabilir, ev de yapılabilir’. Ama daha derinlere inmek Türkiye açısından ciddi bir sorun.