BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  DÜNYA

Suriye'de bilanço gittikçe artıyor

Suriye'de güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu çoğu İdlib'de olmak üzere ölü sayısının 44'e yükseldi...

Abone ol

Suriye'nin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda ve çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu çoğu İdlib'de olmak üzere ölü sayısının 44'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan ve uzun bir zamandan beri operasyonların yoğun olarak gerçekleştiği İdlib kentinde 21 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını, tank ateşi açılması sonucu sivillerin evlerinin hasar gördüğünü duyurdu.

Hama ve Humus'taki operasyonlarda ve gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten örgüt, Şam, Halep, Dera ve Kamışlı'da 7 kişinin öldüğünü bildirdi.

İdlib kenti ve çevresinde sabahtan bu yana düzenlenen operasyonlarda havan mermisi atılması ve tank ateşi açılması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 35 kişinin yaralandığını ifade eden yerel muhalifler, halkın operasyonlar nedeniyle tekrar güvenli bölgelere kaçmaya başladığını kaydetti.

Halep'in Sahur bölgesinde güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığını, semtte bazı kişilerin tutuklandığını bildiren muhalifler, birçok kentte operasyonların akşam saatlerinde devam ettiğini söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 10 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.