BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

Libya'da petrol üretimi artıyor!

Libya'nın petrol üretimi iç karışıklık öncesi seviyelere yaklaştı.

Abone ol
Libya'nın ham petrol üretimi, geçen yıl yaşanan ve Kaddafi rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan olayların başlangıcından önceki seviyelere yaklaştı.

Libya'daki geçici hükümetin başbakanı Abdürrahim El Kib, ülkesinin ham petrol üretiminin günde 1,5 milyon varile ulaştığını açıkladı.

Libya'nın petrol üretimi, geçen yılın şubat ayında başlayan olaylar öncesinde günde 1,6 milyon varil civarında bulunuyordu. Libya'daki iç karışıklık sırasında petrol üretimi neredeyse tamamen durmuştu. Ülkedeki üretimin yaz aylarında savaş öncesi rakamlara ulaşması bekleniyor.

Libya devlet televizyonuna konuşan El Kib, ülkesinin enerji bakımından geniş imkanlara sahip olduğunu ve devrim sonrasında bu imkanların gelişiminin tüm dünyada hayranlık uyandırdığını belirtti.

Bu arada, zayıf bir yönetim sergilemekle eleştirilen Başbakan El Kib'in Libya devlet televizyonuna çıkarak açıklamalar yapması, ülkede yayılan El Kib'in istifa ettiği ya da Ulusal Geçiş Konseyi tarafından görevinden alındığı yönündeki söylentilere yanıt olarak değerlendirildi.

Birçok televizyon ve gazetede yer alan söylentilere göre, El Kib'in yerine önceki hükümetin petrol bakanı Ali Tarhuni getirilecekti. Söylentiler, hükümet sözcüsü Nasır el Mani tarafından yalanlanmıştı.