BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  DÜNYA

Güney Kıbrıs'ta camiyi kundakladılar!

Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrindeki Köprülü Camii kundaklandı.

Abone ol
KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Cuma gecesi kundaklanan caminin veranda kısmı ve merteklerin tamamen yandığını, iç kısma sirayet eden yangının müdahale sonucu söndürüldüğünü söyledi. Caminin daha önce de kundaklandığı bilgisini veren Atalay, Rum yetkililerin, cemaatin camiye güvenlik kameraları konması talebinin ise yerine getirilmediğini kaydetti.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay'dan Güney Kıbrıs'a cami tepkisi. Bütün ibadethanelerin korunmasını inancın bir gereği olarak kabul ettiklerini söyleyen Talip Atalay, bu tür saldırılara tepkisiz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise "Bu, Rumların, Türkleri ve Müslümanları hazmedemediğinin güzel bir göstergesidir. Kıbrıs Türk halkının Rumlara güvenmemesinin haklı olduğunu ortaya çıkarmaktadır." yorumunu yaptı.

Eroğlu, Paskalya kutlamalarında bazı papazların verdiği vaazlardan etkilenen kişilerin bu tür bir eyleme girişmiş olabileceğini söyledi. Bu hareketin insanlıkla bağdaşmayacağını ifade eden Eroğlu, "Rum zihniyeti budur." diye konuştu.