BIST 10.286
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Suriye sınırını geçmenin sıradışı yolu

Sınırı atlayarak geçmeye ne dersiniz! Ama bir motosikletiniz olmalı... Şanlıurfa'da bugün sıradışı bir etkinlik var.

Abone ol

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa’da, sıradışı bir atlayış gerçekleştiriliyor. “Sınırsız Kardeşlik” temasıyla Türkiye-Suriye sınırı 'atlanarak' geçilecek.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Şanlıurfa’ya gelen motosiklet tutkunları, Şanlıurfa GAP Arena'da 15- 16 Mayıs'ta gerçekleşecek Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası’nda benzersiz bir akrobasi gösterisine tanıklık edecek.

TÜRKİYE'DEN ATLAYACAKLAR
SURİYE'YE ULAŞACAKLAR


Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası, sporcuların Türkiye- Suriye sınırlarına karşılıklı kurulmakta olan rampalar üzerinden “Sınırsız Kardeşlik” atlayışı ile başlıyor. 

Bugün Akçakale Kapısı’nın her iki sınır hattına karşılıklı rampalardan atlayacak olan sporcular, iki ülke arasında barış köprüsü kuracak.

Biletlerin Suriye’de de satışa sunulduğu Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası’na,  Suriye’nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama’dan 15 bin kişi katılıyor.

Suriye, Şanlıurfa ve çevresindeki illerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacak.