BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun Valisi Mersine geliyor

'Valiler Kararnamesi', Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı.

Abone ol

Buna göre Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'a; Samsun Valisi Hasan Güzeloğlu da Mersin'e atandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kararnameyle birlikte 5 vali merkeze alınırken, toplam 17 valinin de görev yeri değiştirildi.

Görev yeri değiştirilen valiler arasında Mersin Valisi Hüseyin Aksoy yer aldı. Hüseyin Aksoy, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle birlikte Samsun'a atanırken, Mersin Valiliği görevine de Samsun Valisi Hasan Güzeloğlu'nun getirildi.

Böylelikle Aksoy ve Güzeloğlu görev değişimi yaparken, her iki valinin de 2006 yılından bu yana bulundukları illerde görev yapması dikkat çekti. İki vali arasındaki ortak nokta ise Aksoy ve Güzeloğlu'nun da 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmaları.

Öte yandan, Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl 2.'si organize edilen; 'Yerel Yönetim Ödülleri'nde; 'Ekolojik Planlama' adlı kategoride ödüle layık görülen Hasan Güzeloğlu'nun kentteki görev sürecinde son dönemde yaşanan en önemli olaysa; Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan 'Bulanık Olayları' davasını izlemeye gelen Ahmet Türk'ün, adliye çıkışında yumruklu saldırıya uğraması oldu.

HASAN GÜZELOĞLU KİMDİR?

İdareci bir ailenin oğlu olarak 1964 yılında Ankara'da dünyaya gelen Hasan Güzeloğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye'nin değişik bölgelerinde tamamlandı. 1985 yılında AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olarak, aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından açılan 'Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı birincilikle kazanan Güzeloğlu, mülki idare amirliği mesleğine de ilk adımını atmış oldu. İlk görev yeri Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi olan daha sonra Kütahya'nın Simav ilçesinde kaymakam vekilliği görevini yürüten Güzeloğlu, yine İçişleri Bakanlığı tarafından '74. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu ikincilikle tamamlayıp, kaymakam olarak Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine atandı.

Güzeloğlu, ardından sırasıyla Elazığ'ın Baskil, Bitlis'in Güroymak, Niğde'nin Ulukışla ilçelerinde kaymakamlık görevini üstlenirken, 10 Eylül 1997 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle kademesi yükseltilerek, İzmir'in Menderes ilçesine kaymakam olarak atandı. 2003 yılında hazırlanan 'Valiler Kararnamesi' ile birlikte ilk valilik tecrübesini Gümüşhane'de yaşayan Güzeloğlu, yaklaşık 18 ay bu görevini yürüttükten sonra Karaman Valiliği'ne, buradan da 2006 yılında Samsun Valiliği'ne atandı. Yayımlanmış bir adet sosyolojik araştırması bulunan ve ileri düzeyde İngilizce bilen Güzeloğlu, 1989 yılında hayatını Ayşe Güzeloğlu ile birleştirirken, bu evlilikten de Güzeloğlu çiftinin 2 çocuğu oldu.