BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Kurtarma paket Euro’yu öldürecek

Rogers'a göre acil kurtarma paketi euro için tabuta son çiviyi çaktı. Yatırımcının analizini okumak için tıklayınız...

Abone ol

Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers, borç krizinin üstesinden gelmek için Avrupa'da günlerce tartışma yaratan acil kurtarma paketinin euro için tabuta son çiviyi çaktığını söyledi.

Bigpara'nın haberine göre; Rogers, 'Şoke oldum. Bu, eurodan umudu kestiklerini gösteriyor, güçlü bir para birimleri olmasını önemsemiyorlar, bütün bu ülkeler sahip olmadıkları paraları harcıyor ve bu durum devam edecek.' şeklinde bir açıklamada bulundu.

'Kimse güçlü para birimine sahip olmanın ardındaki ekonomik gereklilikleri önemsemiyor.' diyen Rogers, euro birliğinin dağılabileceği imasında da bulundu.

16 ülkenin ortak para birimi euro'nun dolar karşısında 10 Mayıs'ta yaşadığı rallinin ardından düşmeye başlamasının düşündürücü olduğunu belirten ünlü yatırımcı ABD ve Avrupa borsalarının dün düşüş gösterdiğini belirtti. Euro'nun 2000 yılından itibaren gerçekleştirdiği en kötü başlangıçtan biri olduğunu ifade eden Rogers, bu durumun Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını rekor düşük seviyede tutmaya zorladığını söyledi.

Yatırımcıların altın gibi değerli metallere yönelmesi gerektiğini belirten Rogers, tarıma dayalı varlıkların da önümüzdeki on yılda önem kazanabileceğini vurguladı. Jim Rogers, gelişmekte olan ülkelerin son iki haftada kısa vadeli satışlar gerçekleştirdiğini söylerken, Çin borsasının bu yıl dünyanın en kötü performansı gösteren ikinci borsa olduğunu da sözlerine ekledi.