BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,60
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırından gergin dakikalar

Mardin’in Nusaybin İlçesi karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle sınırda hareketlilik yaşandı.

Abone ol

Suriye Kamışlı ’daki yakınlarından haber almak için mayın lı bölgeye giren Nusaybin lileri, güvenlik güçleri Kürtçe anonslarla uyardı.

Nusaybin’in hemen karşısında bulunan Suriye ’nin Kamışlı kentinde Beşar Esad ’ın askerleriyle muhalifler arasında çatışmalar yaşandı. Helikopterin uçuş yaptığı Kamışlı’dan gelen silah sesleri Nusaybin’den duyuldu. Olaylardan kaçmak isteyen bir grubun Türkiye sınırına gelmesi üzerine sınırda asker ve polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kamışlı’dan gelen silah sesleri üzerine burada akrabaları bulunan Nusaybinlilerde sınıra akın etti. Bir grup sınırdaki mayınlı alana girip karşıdaki yakınlarıyla konuşmak istemesine güvenlik güçleri engel oldu. Sınırda devriye görevini artıran askerler, mayınlı alana girmek isteyenleri zırhlı araçtan Kürtçe, uzaklaşmaları ve bulunduklarını alanların tehlikeli olduğu yönünde anonslar yaptı. Polis ve askerin uyarıları üzerine vatandaşlar mayınlı alandan çıktı. Sınırın her iki kesiminde bekleyiş sürerken, güvenlik güçleri de önlemlerini sürdürüyor.