BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye savaşıyla ilgili ürküten iddia!

Suriye devlet başkanı Esad, PBS kanalına verdiği demeçte şoke eden bir iddia da bulundu. ABD vurursa Çin ve Rusya misilleme yapacak.

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye savaşı için kritik haftaya girilirken, Şam'dan gelen son açıklama Dünya'yı ürküttü.

Beşar Esad Amerika'nın PBS televizyonuna verdiği demeçte, ABD vurduğu taktirde müttefiklerinin misilleme yapacağını duyurdu.

MÜTTEFİKLERİ KİMLER?

Suriye'nin müttefikleri arasında Çin ve Rusya'nın yanı sıra İran ve Lübnan'daki Hizbullah hareketi de bulunuyor. Esad'ın iddiasına göre Amerika'nın müdahale etmesi durumunda bu iki ülke de karşılık verecek. Böyle bir olasılık ise bölgeyi cehenneme çevireceği gibi 3. dünya savaşının da fitilini ateşleyebilir.

PUTİN : ABD TABUTUNA ÇİVİ ÇAKMIŞ OLUR

Beşar Esad'ın ortadaya attığı 'müttefiklerimiz misilleme yapacak" iddiası gerçekleşebilir mi? G20 zirvesinden hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaptığı açıklama bu ihtimalin yabana atılmayacak türden olduğunu gösteriyor.

Putin, “ABD, Suriye’ye saldırırsa uluslararası hukukun tabutuna bir çivi daha çakmış olur” demişti.

ABD DESTEK TURUNDA

Suriye savaşına karşı bildiri yayınlayan 11 ülkeye karşı ABD savaşa yandaş bulmak için destek turunda. ABD Dışişleri Bakanı Kery, dün Paris'teydi.

Fransa, Esad yönetiminin geçen ay Şam'da kimyasal silah kullandığı iddialarının ardından Suriye'ye müdahaleye güçlü bir şekilde destek veriyor.

Ancak Paris harekete geçmek için Suriye'de incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler uzmanlarının raporunun beklenmesi gerektiği görüşünde.