BIST 10.693
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.425,18
HABER /  GÜNCEL

Suriye roketlerinde kimyasal şüphe

Kolcular köyü merkezine yaklaşık 200 metre mesafedeki tarlaya düşen mermilerle ilgili yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Abone ol

Toprağa saplı 2 adet roket mermisi için, içeriğinde herhangi bir bileşim bulunabileceği şüphesi nedeniyle Diyarbakır’dan teknik ekip istendi. Köyde konuyla ilgili güvenlik tedbirleri alınırken, mermiler teknik ekibin incelemesinden sonra imha edilecek.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bir köyde düştüğü tarlada toprağa saplanan ve patlamayan 2 adet roket mermisinin bulunduğu yerden çıkarılması amacıyla uzman ekiplerce çalışma başlatıldı.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bir köyde düştüğü tarlada toprağa saplanan ikinci roket mermisi de bulunduğu yerden çıkartılarak İl Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. 

Kolcular köyü merkezine yaklaşık 200 metre mesafedeki tarlaya düşen mermilerle ilgili yürütülen çalışmalar tamamlandı. 

Daha önce çıkartılan ilk merminin ardından ikincisi de uzun çalışmalar sonucu çıkartılarak, kriminal inceleme için İl Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. 

Mermilerin çoklu roketatardan ateşlendiği, patlayıcısının Suriye tarafına, taşıyıcısının ise köye düştüğü tespit edildi.

Askeri ekipler patlayıcının Türkiye tarafına düşmüş olabileceği ihtimaline karşı da sınır çevresinde arama yaptığı ancak herhangi bir patlayıcıya ulaşılamadığı bildirildi. Bu arada, çalışmaların tamamlanmasının ardından köye girişlere izin verildi.

Köylülerden Mustafa Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Ocak günü sabaha karşı gürültü duyduklarını ve dışarıya çıktıklarında ise ne olduğunu tespit edemedikleri mühimmat ile karşılaştıklarını belirterek, hemen jandarmayı aradıklarını söyledi.

Jandarmanın o günden bu yana köyde çalışma yaptığını anlatan Dönmez, merminin çıkartılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını ifade etti.

Kadir Yılmaz da köy civarındaki sınırın muhaliflerin eline geçtiği yönünde bilgi aldıklarını, bu nedenle zaman zaman çatışma ve patlama sesi duyduklarını söyledi.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bir köyde düştüğü tarlada toprağa saplanan ve patlamayan 2 adet roket mermisinin bulunduğu yerden çıkarılması amacıyla sabah saatlerinde uzman ekiplerce çalışma başlatılmış, ilk mermi uzun uğraşlar sonucu çıkartılmıştı.