BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Suriye: Özgür Suriye Ordusu'na yeni komutan

Suriye'de hükümete karşı savaşan isyancı gruplardan biri olan Özgür Suriye Ordusu'nun, son zamanlarda zayıflayan etkisini arttırmak için komutanını değiştirdiği bildirildi.

Abone ol

Suriye'de hükümete karşı savaşan isyancı gruplardan biri olan Özgür Suriye Ordusu'nun, son zamanlarda zayıflayan etkisini arttırmak için komutanını değiştirdiği bildirildi.

Dün görevden alınan Selim İdris'in yerine getirilen Abdullah El Beşir'in daha önce Suriye ordusundan ayrılarak muhaliflerin tarafına geçen bir komutan olduğu ve daha fazla komutanlık tecrübesinin bulunduğu ifade ediliyor.

AFP haber ajansı, Batı'nın desteğini alan ÖSO'nun savaş alanında aldığı bazı yenilgilerin ardından İdris'in görevden alındığını ve çatışan tarafların savaşı tırmandırdığı bir dönemde El Beşir'in göreve getirildiğini belirtiyor.

ÖSO'dan Albay Kasım Sadettin bu kararın "yeniden yapılanma" ihtiyacının ve "son aylarda askeri komutanlık içindeki felç durumunun" sonucu olarak alındığını ifade etti.

Gruptan birinin AFP'ye yaptığı açıklamada, Aralık 2012'de göreve gelen İdris'in "savaşta hata ve dikkatsizlik", "isyancı gruplar arasında silah dağıtımında sorunlar" gibi eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

ÖSO Suriye'de ortaya çıkan ilk büyük isyancı gruptu.

Fakat daha sonra İslamcı grupların gölgesinde kalmaya başladı. ÖSO, daha ılımlı bir grup olarak Batı'nın desteğini almaya devam ediyor.

Suriyeli muhalif grupların bugün yaptığı açıklamada, Lübnan sınırına yakın Kalamun bölgesinde muhaliflerin denetiminde kalan son bölge olan Yabrud'da günlerdir süren hava saldırısının ardından hükümet birliklerinin kara saldırısına hazırlandığı ifade edildi.