BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,19
ALTIN 2.473,30
HABER /  DÜNYA

Suriye krizi: Çocuklar için kış tehlikesi

Uluslararası çocuklara yardım kuruluşu Save the Children, Orta Doğu'da başlayan kışın, 200 bin Suriyeli çocuk mülteci için ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Abone ol
Uluslararası çocuklara yardım kuruluşu Save the Children, Orta Doğu'da başlayan kışın, Suriyeli 200 bin çocuk mülteci için ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Suriye'de isyancılarla hükümet kuvvetleri arasında devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde iki milyondan fazla kişinin evlerini terkedip yer değiştirmek zorunda kaldığı, çok sayıda ailenin ise sınırı geçerek komşu ülkeler Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a sığındığı bildiriliyor.

Save the Children, mültecilerin çoğunun gerekli barınak ve giyimden yoksun olduğunu belirterek sert kış koşullarından sağ çıkmayabilecekleri uyarısında bulundu.

Maddi yardım kampanyası başlatan yardım kuruluşu, zamanında yardım ulaştırılmaması halinde özellikle küçük çocukların, yaşlı ve hastaların risk altında olduğunu belirtti.

BBC'nin Beyrut'taki muhabiri Jim Muir, sınırı geçerek komşu ülkelere sığınan bazı Suriyeli ailelerin kamplara yerleştirilerek temel ihtiyaçlarının karşılandığını, ancak çok sayıda mültecinin de Orta Doğu'da sıfırın altına düşecek kış için gerekli barınak, yatak ve giysiden yoksun olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler, komşu ülkelerde kayıt altında bulunan 400 bin Suriyeli mülteci sayısının, ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle yıl sonuna kadar 700 bine ulaşmasını bekliyor.

BBC muhabiri Jim Muir, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde çatışmaların devam ettiğini ve isyancıların bir askeri üssü ele geçirdiklerini açıkladıklarını, hükümet kuvvetlerinin ise Şam'ın güney bölgelerini hedef alan top atışlarına devam ettiğini belirtiyor.

Muir, her iki taraf açısından da zaferden söz edilemeyeceğini vurguluyor.