BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL

'Suriye, İstanbul 2020 adaylığını etkilemez'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bazı üyeleri, Suriye'deki iç savaşın İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma adaylığını etkilemeyeceğini söylüyor.

Abone ol

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bazı üyeleri, Suriye'deki iç savaşın İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma adaylığını etkilemediğini söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri Cumartesi günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehri belirleyecek.

AFP haber ajansına konuşan Hamburg Üniversitesi'nden spor ekonomisi uzmanı Wolfgang Maennig, Türkiye'nin komşusu Suriye'yi etkileyen iç savaşın Komite üyelerini İstanbul'a oy vermeme yönünde etkileyebileceğini söyledi.

Ama yine AFP'ye konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Singapur başkan yardımcısı Ng Ser Miang, komite üyelerinin bu konuda endişesi olduğunu hissetmediğini belirtti.

Ajans, başkan yardımcısının "Günümüzdeki olaylar bir rol oynasa da, dünyamız sürekli değişiyor. Yedi yıl sonra ne olacağını kim bilebilir ki? Geleceğe göre oy veriliyor, günümüze göre değil" dediğini yazıyor.

AFP haber ajansı, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın "Olimpiyatlar için İstanbul adına sunulan beş girişimden en iyisinin ve dinamiğinin başını çektiğini" yazıyor.

Ajans, kendilerine konuşan Arat'ın, Suriye'deki durumun oy kaybına yol açacağından endişelenmediklerini söylediğini aktarıyor.

AFP, Arat'ın şu sözlerine yer veriyor: "Bence [Suriye] siyasi liderlerin Rusya'da G20 zirvesinde konuşması ve çözüm bulması gereken bir konu. Bence buna çözüm bulacaklar. 2020 Olimpiyatları'na yedi yıl var. Bu, bölge, Olimpiyatlar ve gençler için büyük bir fırsat."