BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Azizoğlu'na Slovenya'dan davet!

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Slonveya'ya gitti.

Abone ol

İNTERNET HABER- Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Sayın Karl Erjavec’in davetlisi olarak bu ülkeye gitti. Başkan Azizoğlu, Bled kentinde 1-3 Eylül 2013 tarihlerinde yapılan Bled Stratejik Forum'una katıldı.

Azizoğlu, “Değişen Dünya’da Değişen Avrupa” Konulu Forum’a Konseyin Uluslararası Hukuk Danışmanı İlknur Adiller ile birlikte katıldı. Slovenya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Slovenya Cumhuriyeti Başbakanı Alenka Bratusek, Slovenya Yüksek Eğitim Bakanı Dr. JernejPikalo, Avusturya Federal Cumhurbaşkanı Dr. HeinzeFicher, İtalya Bakanlar Konseyi Başkanı EnricoLetta, Hindistan Dışişleri Bakanı PreneetKaur ve pek çok seçkin davetlinin de katıldığı Forum'da Başkan Azizoğlu, Dünyanın politik ve ekonomik sorunları ve Avrupa’da durum üzerine bir konferans verdi.

Konuşmasında üniversitelerin varlıklı ülkelerde olduğu gibi yoksul ülkelerde de ekonomik ve politik sorunların çözülmesinde önemli rolleri olduğunu söyleyen Azizoğlu, şöyle konuştu:

 “İslam, inanç, kültür ve değerleri kapsamında var olan barış, kardeşlik ve huzur ve bireyin hak ve hukukuna evrensel değer ve normlarda kavuşması için hepimiz büyük bir mücadele vermeliyiz. Bilmeliyiz ki halen ekonomik ve politik sorunlarla boğuşan dünyamız bu sorunları da ancak sürekli bir barış ortamında aşabilir. Üniversiteler böylesi bir ortamda gelişir ve kendi halklarına insanca yaşayabilecekleri alanların kapıları aralarlar” s.