BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan G20'ye ekonomi dersi!

Başbakan Erdoğan, G-20'lilere Mermer Salon'da ekonomi dersi verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Erdoğan'dan G20'ye ekonomi dersi! Orta vadeli programlar sayesinde Türkiye'de piyasaların güvene kavuştuğunu anlatan Erdoğan, uluslararası mali sistemin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, G-20 St. Petersburg zirvesinde, Konstantinovsky Sarayı'ndaki Mermer Salon'da "Büyüme ve Küresel Ekonomi" konulu çalışma oturumunda konuşma yaptı. Orta vadeli kamu maliyesi stratejilerinin, özellikle gelişmiş ülkelerce, disiplinli ve kararlı bir şekilde uygulanmasını önemli gördüğüne işaret eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de iyi tasarladığımız ve kararlılıkla uyguladığımız orta vadeli programlar; büyümede, istihdamda, kamu maliyesi göstergelerinde ve piyasada güvenin artmasında kritik rol oynadı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, eş-başkanlığını Türkiye ve Avustralya'nın üstlendiği Uluslararası Mali Sistem Reformu Çalışma Grubu tarafından atılan önemli adımlara dikkati çekerek, "Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedefine ulaşmada, uluslararası mali sistemin yeniden yapılandırılması hayati öneme sahiptir" dedi.

a.20130906105043.jpg
BORÇ ALDIĞIMIZ IMF'E DERS

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, IMF'nin kota ve yönetim yapısına da değindi. Bu konuda 2010 yılında G-20 üyelerinin mutabık kaldıkları hususların bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğine belirten Erdoğan, "IMF kota formülünün ve 15'inci Genel Kota Gözden Geçirmesi'nin, hedeflediğimiz tarih olan Ocak 2014'e kadar tamamlanmasını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan, güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme için bir diğer bir ön şartın da, finansal istikrarın tesisi ve korunması olduğuna işaret etti. Finansal İstikrar Kurulu'nun bu husustaki çalışmalarının önemli olduğuna değinen Erdoğan, "Finansal düzenlemeler reform gündeminin başarısı bu gündemin kapsayıcılığı ile yakından ilişkilidir. Gündem belirlenirken, gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçları ve içinde bulundukları şartlar da dikkate alınmalı. Bu da ancak, Finansal İstikrar Kurulu'nun yönetim yapısında tüm üyelerin yeterli ve adil şekilde temsil edilmesiyle mümkün olacaktır" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, finansal düzenlemeler reformu çerçevesinde, kredi derecelendirme kuruluşlarına olan mekanik bağımlılığın azaltılmasının önemli olduğunu da belirtti.