BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Suriye ile yeni ticaret kapısı açılıyor

Aleppo Gate, BİOİAŞ (Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ) ve Souria Holding (Aleppo Gate) işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Abone ol

Proje, her iki ülkenin dış ticaret hacmini önemli şekilde artıracak olması sebebiyle bölgede yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak konumlandırılıyor.

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ ile Souria Holding arasında, Aleppo Gate projesi için işbirliğini öngören imza töreni Ceylan InterContinental'de gerçekleşti. Aleppo Gate Projesi'nin sağlayacağı ülkelerarası yolcu taşımacılığı hizmeti, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen vize muafiyeti anlaşmasıyla Türkiye ve Suriye arasında güçlenen ticari ve kültürel ilişkilere ve Ortadoğu açılımına da büyük bir katkı sağlayacak.

BİOİAŞ, proje kapsamında, 1970'lerden beri edindiği tecrübe doğrultusunda mevcut arazide konsept proje hazırlığından sorumlu olacak. İnşaat süresince konsept projeye uygunluk denetimi ve danışmanlığı yapacak. Gerekli sinyalizasyon, otomasyon gibi teknolojilerle projelendirme çalışmalarını da yürütecek. BİOİAŞ, Souria Holding ile birlikte Aleppo Gate Projesi'nin tümüne eşit şartlarda iştirak edecek.

Aleppo Gate'in bulunduğu 300 bin metrekarelik alanda; ulusal ve uluslararası seferlerle hizmet verecek modern otobüs terminaliyle birlikte 4 yıldızlı otel, konforlu bir alışveriş deneyimi yaşatacak alışveriş merkezi, her çeşit gıda ihtiyacına yönelik ürünlerin bulunduğu süper market ve birçok cafe-restaurant da yer alacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından Aleppo Gate, Souria Holding adına BİOİAŞ tarafından işletilecek. Bütün bu projeye ek olarak iki şirketin ortaklığıyla kurulacak yeni taşımacılık şirketiyle de Suriye'de yurtiçi ve yurt dışı karayolu yolcu taşımacılığı yapılacak.