BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Suriye 144 kişiye daha mezar oldu

Suriye İnsan Hakları Örgütü, dün Suriye'de ölenlerin sayısını açıkladı

Abone ol

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esad 'a bağlık ordu birliklerinin çeşitli kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü sayısı nın 144'e yükseldiğini bildirdi.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Aseli, Mudamiye, Deraya, Haresta, Hacer Esved ve Doğu Guta bölgesine gerçekleştirdiği hava ve roket saldırıları sonucunda 70 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

SNHR, ayrıca operasyonlarda, Halep'te 34, Humus'ta 13, Hama'da 9, Dera 7, Deyru'z Zor'da 6, İdlib'te 4 ve Rakka kentinde bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 144'e çıktığını duyurdu.

KAMPA HAVAN TOPU İSABET ETTİ

Bu arada, Şam'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk kampındaki bir eve isabet eden 2 havan topu mermisinde bir ailenin tüm fertlerinin öldüğünü aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkentte muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile düzenli birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ÖSO birliklerinin Haresta banliyösünde ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

SRGC, Şam'ın Cobar bölgesindeki Harmala Bin Velid camisinin açılan ateş sonucu yandığını aktardı.

SRGC, silahlı muhaliflerin Şam'da bir savaş uçağını düşürmesinden sonra ordu birliklerinin Kasyun dağında konuşlanan birliklerden kentin farklı yerlerine roketlerle saldırılar gerçekleştirdiğine değindi

Halep, Deyru'z Zor, Dera, Humus, Rakka, İdlib ve Halep'te iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını aktaran SRGC, ÖSO'nun Halep'teki askeri Kuveyris Havaalanı'nın çevresini kuşattığına işaret etti.