BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.411,52
HABER /  GÜNCEL

Süreyya'dan Davutoğlu'na kaçak çay cevabı!

Başbakan Davutoğlu'na veren HDP Ankara Milletvekili Önder "Kandil'de çay içecekmişiz. Keşke gelseniz gitsek, beraber o çayı içsek. Yüz yüze konuşsak. Siyasetçiye düşen budur; çözüm aramak" dedi.

Abone ol

TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yönelik sözlerini değerlendirdi. Davutoğlu'nun yeni anayasa konusundaki tavırları ve bölgedeki operasyonların samimiyetsiz olduğunu iddia eden Önder, sürecin önü açılacaksa, çekilmeye razı olduğunu söyledi.

Söze, "Sayın Başbakan dış seyahati öncesinde esip gürlemiş. Biz de çok korktuk" diye başlayan Önder, "Üslup ve ciddiyet konusunda akıl verene bakar mısınız? Bu konuda ders alacağımız en son insan Sayın Davutoğlu'dur" ifadelerini kullandı.

"BU SÖZLER SORUNU BÜYÜTÜYOR"

Davutoğlu'nun "onlar Kandil'e gidip kaçak çay içsinler" dediğini

hatırlatan Önder, "Kandil'de çay içecekmişiz. Keşke gelseniz gitsek, beraber o çayı içsek. Yüz yüze konuşsak. Siyasetçiye düşen budur; çözüm aramak. Sizin yaptığınız, sorunu büyütmekten başka hiçbir işe yaramıyor" diye konuştu. Önder sözlerini şöyle sürdürdü;

"KANDİL'E MGK POLİTİKASIYLA GİTTİK"

'Gitsin Kandil'de çay içsin' diyor. Gittik Sayın Davutoğlu. Üstelik bu ülkede Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlaştırılan bir politika ile Kandil'e gittik. Çözüm çerçeve yasası ile teminat altına alınan yasal güvencelerle biz Kandil'e çay içmeye gittik.

Kötü mü oldu? Üç yıl hiçbir evladımızın canından endişe etmemiş olduk. Bu zamanların kıymetini bilemediniz.

"MADARA EDERLER"

Sayın Başbakan da diyor ki 'Biz burada film çevirmiyoruz.' Sanırım bunlar film çevirmeyi basit bir iş zannediyor. Sanatı küçümsemelerini çok iyi anlıyorum. 15 senedir bu ülkede iktidarlar kendileriyle anılacak bir tek sanatçı yetiştiremediler. Fakat sanat kendini küçümseyenleri fena halde madara eder Sayın Başbakan."