BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  SPOR

Süreyyadan büyük yemin

Süreyya Ayhan kocası ile kameralar önüne çıktı. Maddeyi doğruladı ama...

Abone ol

Ankara Hilton Oteli'ndeki toplantıda konuşan Süreyya Ayhan "Cumhuriyet kadını ve inançlı bir insan olarak Allah'a, şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki doping maddesi kullanmadım" dedi. O maddelerin vücuduna nasıl girdiğini bilmediğini söyledi.

ABD'de kamp yaptığı sırada uygulanan doping kontrolleri sonrasında (A) ve (B) numuneleri pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Eşi Yücel Kop'la birlikte kameraların karşısına geçti.

Milli atletin hayli üzgün ve sıkıntılı bir yüz ifadesi içinde olduğu gözlendi.
Kop çifti, ayrıca kredi kartıyla doping maddesi aldıkları haberini yapanlar aleyhine rekor bir tazminat davası açacak. İşte toplantıdan önemli satırbaşları:

Bünyede uzun süre kalan ilacı neden alayım

Doping yapmadığıma dair namusum üzerine yemin ederim. Yarışmaya bir kala hiçbir sporcu doping ihtiva eden bu ilaçları almaz.

Çıkan bu maddeler sporculara faydası olmadığı gibi modası geçmiştir. Çok ucuz bir ilaçtır. Bu ilaçtan bilgimiz var.  'Methandiennone' ve 'stanozolol'  insan vücudunda 4-6 aya arasında vücutta kalıyor. Yetkililer ayda bir doping testi yapıyor. Akıllı insan uzun süre bünyede kalan ilacı sporcu yapmaz, deliliktir.  

Olanlara hala inanabilmiş değilim

Hala bunların gerçek olduğuna inanamıyorum. Yaşadığım olay hala rüya gibi geliyor, şoktayım. Bir spor yazarı kredi kartıyla alışveriş yapıp yakayı ele verdiğini yazmış. Bu bilgileri nereden elde etmiş açıklasınlar. Amerika'da kredi kartı kullanmadım.

İlacı alsam düşük seviyede çıkmaz

İnanılacak gibi değil neler söyleyeceğini bilmiyorum. Raporda dopingli iki maddenin düşük seviyede olduğu belirtiliyor. Kaldı ki almış olsam düşük seviyede değil yüksek seviyede çıkması lazım. Bu maddelerin vücuduma nasıl girdiğini bilmiyorum.

Tarihin en büyük tazminat davasını açacağız

Eşi Yücel Kop kredi kartı haberini yapanlara yüklendi. Kop, iddialarla ilgili olarak "Bu maddeler hayvanlarda kullanılıyor. İlaçlar kesinlikle atletlere yaramaz. Kredi kartı ile doping maddesi aldığımız tamamen iftira. Tarihin en büyük tazminat davası açacağız. Alacağımız parayı da kimsesizler yurduna bağışlayacağız." dedi.