BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Sürekli mızmızlanırsanız...

Sürekli kilosunu kafasına takan kadınlara kötü haber...

Abone ol

Kilosunu kafasına takan ve sürekli kilosu nedeniyle kendini eleştiren kadınların sevimsiz bulunduğu belirtildi. Yapılan araştırmaya göre kilolarıyla barışık kadınlar çok daha fazla arkadaş edinebiliyor ve çok daha fazla fazla seviliyor.

Kadınlar kilolarıyla barışık olduğu zaman arkadaş edinmede bir sorun yaşamadığı belirtildi. Ohio Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada sürekli olarak kilosundan bahseden kadınların çevresi tarafından sevilmediği ifade edildi.

Psikologlar kilodan konuşmanın kadınların bir tür iletişim yolu olduğunu ve böylelikle sosyal bağları güçlendirdiğini inanıyor. Ancak yeni yapılan araştırma hiç de bu yönde bir sonuç çıkarmıyor. Aksine kilolu kadınların sürekli kendini eleştirmesi çevredekiler tarafından sevimsiz bulunduğu kaydedildi.

Ohio Üniversitesi'nden Prof. Alexandra Corning araştırmada elde edilen sonuçların önemli olduğunu belirterek bu olayın yeme bozukluğu ile ilgili olduğunu söyledi. Corning çalışmasında üniversitede öğrencilere bir dizi video göstererek tepkilerini ölçtü. Videoda ince veya kilolu kadınların olumsuz ve olumlu konuşmaları yer alıyordu.

Katılımcılara daha sonra hangi kadının sevimli olduğu soruldu. Araştırma sonunda kilolarıyla ilgili açıklamalarda bulunan kadınların önemli ölçüde sevimsiz bulunduğu ortaya çıktı. Ancak kilolu olup da kiloları konusunda olumlu konuşan kadınların daha sevimli bulunduğu tespit edildi.

Sevimsiz olma durumu mızmızlanmayla orantılı çısa da ince kadınlarda aynı durumun olmadığı görüldü. Yani ince olup da kilolarından bahseden kadın şişman kadıan göre daha kabul edilebilir bulunuyor