BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Fazla mesai yapanları bekleyen tehlike!

Yapılan bir araştırmaya göre işyerinde uzun süre çalışmanın hastalık riskini artırıyor.

Abone ol

Uzmanlar çalışma saatini uzatanların diyabet olma riskinin iki kat daha fazlalaştığını söylüyor.

İsrail'de yapılan araştırmada fazla mesainin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. Tel Aviv Üniversitesi uzmanlar ayrıca işyerinde arkadaşlarıyla gergin saatler geçiren insanların hastalığa yakalanma oranının daha fazla arttığına dikkat çekti.

Araştırmada işyerinde destekleyici arkadaşları olanların tip-2 diyabet hastalığına yakalanma oranının yüzde 22 daha az olduğu belirtildi. Ayrıca daha fazla ya da daha az çalıştığını düşünenlerin bu hastalığa yakalanma oranının yüzde 18 daha fazla olduğu ifade edildi. Araştırmaya öncülük eden Dr. Sharon Toker 5843 kişiyi inceleyerek bu sonucu elde etti.

Tel Aviv Sağlık Merkezi'nde bu kişileri kontrol eden Dr. Toker ilk bulgularda diyabet ve herhangi bir hastalığa rastlamadı. 41 ay sürekli olarak bu kişileri takip eden uzmanlar bir zaman sonra 182 kişiye tip-2 diyabet hastalığı teşhisi koydu.

Sonucu değerlendiren uzmanlar işyerinde destekleyici arkadaşı olanların bu hastalığpa daha az yakalandığını gördü.Dr. Toker işyerinde fazla mesai yapan insanların bu hastalığa yakalanma oranının yüksek çıktığına dikkat çekti ve sadece bunu değil, işyerinde mutsuz olmanın da hatalığa davetiye çıkardığını vurguladı.