BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sur'da büyük ihanet! İşte PKK'ya açıkca destek veren o örgütler

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde, "büyük ihanet şebekesinin" işbirliği ortaya çıkarıldı. Sur'da MLKP ve DHKP-C'li teröristlerinde güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği bazılarının ise Kürtçe bile bilmediği ortaya çıktı.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur başta olmak üzere şehir içlerinde hendek kazıp barikat kuran, sivil halkı kalkan olarak kullanan teröristlerin  sadece PKK'lılardan ibaret olmadığı anlaşıldı.

Büyük çoğunluğu, Esad desteği ile açılan Suriye'deki kamplarda eğitim görüp Türkiye'ye gelen, ülkenin farklı bölgelerine has şivelerle konuşan MLKP ve DHKPC'lilerin de Sur içinde terör odağı oluşturduğu tespit edildi.


12 YERDEN GERİYE 2'Sİ KALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan AK Parti MYK'da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı il ve ilçelerin mahallelerinde devam eden operasyonlar ele alındı.

MYK'da paylaşılan bilgiler ve güvenlik birimlerinin raporlarına göre, bugüne kadar teröristlerin temizlenmesi için 12 il, ilçe ve mahallelerinde operasyonlar düzenlendi. Bu amaçla sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Güvenlik güçlerinin, sivil halka zarar vermemek için büyük bir titizlikle yürüttüğü operasyonlar 10 merkezde sonuca ulaştı. En son Cizre'nin üç mahallesinde devam eden operasyonlar da büyük ölçüde bitti. Teröristlerin çevre ile tüm bağlantıları kesilinceye kadar telsizden "bahara kadar dayanın" mesajı gönderen Kandil, son günlerde terör örgütünün daha fazla zayiat vermemesi için teröristlere ilçelerden kontrollü çekilme çağrısı yaptı.

 
SUR'DA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

Sur'da MLKP ve DHKP-C'li teröristlerin de PKK ile birlikte çatışmaya girdikleri güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Bu teröristlerin sadece Kürt kökenli ya da PKK'lı olmadıklarını da biliniyor. Çünkü teröristler Türkiye'nin farklı bölgelerine ait şivelerle konuşuyor. Güvenlik güçlerinin PKK'nın yanı sıra mücadele ettikleri bu iki örgütün (DHKP-C ve MLKP) militanları, Esad'ın izni ile açılan Suriye'deki kamplarda eğitim görüp Türkiye'ye yönlendirildi. Sadece MLKP'nin Suriye'de 4 kampı olduğu belirtiliyor.

18 HDP'Lİ BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI

Operasyonların yavaş ilerlemesi ve HDP'li belediye başkanları ile ilgili hızlı karar alınmaması konusundaki görüşler üzerine ise şu bilgi verildi: "Teröre destek verdiği tespit edilen 18 HDP'li belediye başkanı ile 48 belediye meclis üyesine görevden el çektirildi. Operasyonlarda ve HDP'li belediye başkanlarına dönük uygulamalarda, bu konu ileride Anayasa Mahkemesi (AYM) veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) giderse Türkiye aleyhine bir durum doğmaması için ince elenip sık dokunuyor. Yerey yöneticilerin teröre destek verdikleri belgelendikten sonra gerekli kararlar veriliyor."

TERÖRİSTLER TEKRAR GİREMEYECEK

Operasyonların tamamlandığı yerlere teröristlerin tekrar girmemesi için tüm önlemler alınıyor. Gerek mobil karakollar, gerekse farklı güvenlik tedbirleri gündeme geliyor. Kesinlikle yeniden o bölgelere girişlerine izin verilmeyeceği ifade ediliyor. Teröristlerin bölgedeki etkisi büyük ölçüde kırıldı. Şu anda sadece Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahalleri ile Silopi'de operasyonlar devam ediyor.