BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Sur son durum kanasla şehit düştü

DİYARBAKIR Sur'da PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan özel harekat polisi Ali Bulduk şehit düştü.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği kanas ile açtığı ateşte yaralanan ve tedaviye alındığı hastanede şehit olan özel harekat polisi 35 yaşındaki Ali Bulduk'un Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit haberini alan Bulduk ailesi sinir krizi geçirdi.

Kozan İlçesi'ne bağlı Güleri Mahallesi Cambazlar mevkiinde oturan aileye şehit haberini Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez sağlık görevlilerinin eşliğinde verdi. 4'ü kız 5 çocuk sahibi 75 yaşındaki Salih ile anne 70 yaşındaki Fatma, tek oğulları Ali'nin şehit haberiyle yıkıldı. Evli ve 1 çocuk babası Ali Bulduk'un şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları eve akın etti. Fenalık geçiren aile yakınlarına sağlık görevlileri müdahale ederken, eve de Türk Bayrakları asıldı.

'SÜT SATARAK OKUTTUM'

9 yıllık polis olan oğlu Ali Bulduk'u teröre kurban veren baba Salih Bulduk’un ağıtları yürekleri yaktı. Beslediği ineklerle geçimini sağlayan Salih Bulduk, oğlunun polis olmasını istemediğini ifade ederek, "Oğlum seni süt satarak okuttum. Polis olma dedim ama lafımı dinletemedim. ‘Baba başka bir yer kazanamadım, polisliği kazandım. Mecburum çalışmaya. Sizlere de yardımcı olacağım’ dedi. Annesi ve kardeşleri polis olmaması için yalvardı, ama dinlemedi" diye ağıt yaktı.

GÖREV SÜRESİNİ KENDİSİ UZATMIŞ

Ev kadını 33 yaşındaki Melek Bulduk ile evli olan ve Bahadır adında bir de çocuk sahibi şehidin yakınları, Ali Bulduk’un 6 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığını, görev süresi geçen yıl dolduğunu, ancak kendi isteğiyle 1 sene uzattığını söylediler.