BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şüpheliler yargıdan mı kaçırılıyor?

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hükümetiniz örgütlü çete, komplo iddialarıyla şüphelileri yargı erkinden mi kaçırmaktadır?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TRT 1'de katıldığı programda, "Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Neredeyse bir hükümet darbesine cesaret edilebiliyor. Aslında bütün bir siyaset hedef. Siyasetin kendisini doğru konuşlandırması gerekir. Bu tür yapılar kimseye bir fayda getirmez" ifadelerini kullandığını belirterek şöyle dedi:

"Örgütlü bir çete ortaya çıkarılmış olsa dahi soruşturma iddialarının araştırılması, şüphelilerin yargılanması gerekmez mi?

Hükümetiniz örgütlü çete, komplo iddialarıyla şüphelileri yargı erkinden mi kaçırmaktadır?

Uluslararası komplo soruşturma içerisinde şüphelilerin ortaya koyacağı kanıt, belge ve delillerle çürütülemez mi? Komplo ancak savcı, emniyet görevlilerine yönelik operasyonlarla mı durdurulabilir?

Büyük rüşvet, kara para aklama ve yolsuzluk operasyonu ile 100 milyar dolarlık yolsuzluk ve kara para soruşturmasında şüphelilere yönelik iddiaları çürütebilecek elinizde kanıt, belge var mıdır?

Hükümetiniz yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili yaptığı açıklamalar komplo, örgütlü çete iddialarından ibaret, hukuki süreci işletmemenizin kanuni dayanağı nedir?"