BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.443,99
HABER /  GÜNCEL

Süper Lig'de bir hafta böyle geçti

Spor Toto Süper Ligi'nde uzun bir aradan sonra 3 büyükler aynı haftayı kayıpsız atlattı.

Abone ol

Süper Toto Süper Lig'de 15. hafta geride kalırken. 3 büyükler diye nitelendirilen
Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, haftayı kayıpsız kapattı. Uzun süredir futbolseverlerin göremediği bu tablo, 15. haftanın en dikkat çeken olayı idi.

Öncelikle Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, Kewell, Pino ve Hakan Balta'nın goleriyele sahadan 3-0 galip ayrılırken, uzun bir aradan sonra galibiyetle tanışmış oldu. Bu galibiyet, her ne kadar taraftarların tepkisinin önüne geçememiş olsa da,
futbolcuların kendilerine olan güvenini, biraz olsun yerine getireceğe benziyor.

Geçen sezonun şampiyonu olan Bursaspor'u ağırlayan Beşiktaş, zorlu bi mücadelenin ardından, Hırvat yıldız Holosko'nun ayağından gelen golle 3 puanı almasını bildi. Geçen hafta Galatasaray'ı Sami Yen'de yenen Kara-Kartallar,  bu iki zorlu karşılaşmadan 6 puanla çıkmayı bildi ve lider Trabzonsporla arasındaki puan farkını korumuş oldu.

Diğer yandan sahasında ligin flaş ekibi Kardemir Karabükspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibine üstünlük kurmakta zorlansa da, Alex'in yıldızlaştığı maçtan zaferle ayrıldı. Lugano ve Alex ile öne geçen Fenerbahçe Emenike'nin golüne engel olamayınca, maç 2-1 sona erdi. Bunun dışında geçtiğimiz transfer döneminin önemli transferlerden biri olan Dia ile beraber, milli yıldız Emre Belözoğlu'nun da takıma katılmış olması, Sarı-Lacivertli camia ve tarftarlar adına sevindirici  gelişmelerden biriydi.

Alınan bu sonuçlarla beraber Galatasaray ve Fenerbahçe birer sıra yükseldi. Buna göre Galatsaray 9, enerbahçe ise 3. sırada kendine yer buldu. Beşiktaş ise aldığı puana rağmen sıra atlayamadı ve 5. sıradaki yerini korudu.