BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan'ın düğününün perde arkası takıların hepsi...

Sümeyye Erdoğan'ın düğününün perde arkasını Yeni Şafak gazetesi yazarı Yasik Aktay bugünkü köşesinden yazdı. Aktay, Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın hediye getirilen takıların tamamını geri gönderdiğini yazdı.

Abone ol

Sümeyye Erdoğan'ın düğününün yankıları sürüyor. 6 binden fazla davetlinin katıldığı cumartesi günkü nikah töreninin detaylarını AK Parti Siirt Milletvekili Yasik Aktay, Yeni Şafak'taki köşesinden yazdı.

"Bir düğünden post-İslamizme yol çıkaran antropoloji" başlıklı bugünkü yazısında Yasin Aktay, Sümeyye Erdoğan'ın düğünüyle ilgili sert yazılar yazan muhalif yazarları eleştirdi.

Aktay, Sümeyye Erdoğan'ın düğününde sadeliğe özellikle dikkat edildiğinin altını çizerek, 'Davetlilere sadece su dağıtıldı' dedi ve şunları kaleme aldı. 

Sümeyye Erdoğan'ın düğününün bilinmeyenleri

"Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çiftinin nikah töreni muhtemelen şimdiye kadar o seviyede birileri için yaşanmış en sade, en gösterişsiz, en israftan uzak nikah töreni olmuştur.

SADECE SU İKRAM EDİLDİ

Sadece törendi, düğün yoktu, çiçek ve yemek yoktu, içki yoktu. Davetlilere sadece su ikram edildi. Müzik ve eğlence yoktu, buna karşılık Rum Suresi'nden, Enam Suresi'nden günün anlam ve önemi için uygun olarak seçilmiş ayetlerden muhteşem bir Kur'an ziyafeti vardı.

Nikah törenine çiçek göndermek isteyenler davetiyede önceden uyarılarak bunun yerine Mehmetçik Vakfı ve Polis ve Şehit yakınlarına bağışta bulunmaları istendi.

TAKI YOKTU

Takı yoktu. Her ihtimale karşılık yanlarında takı getirenler geri götürmek durumunda kaldılar. Sadece bu güzel törene şahitlik etmek üzere koşup gelmiş binlerce davetli katılımcı vardı. Bu katılımcıların bir kısmı yabancı devlet başkanlarıydı. Pakistan'dan Nevaz Şerif, Bosna Hersek'ten babası tarafından ülkesi Sümeyye'nin babasına emanet edilmiş olan Bakır İzzetbegoviç vardı, örneğin.

Nikah merasimi hakkında bir şey söylenecekse sadece büyük bir itina gösterilmiş bu aşırı sadeliği ve mütevaziliğiydi. O yüzden aslında bu nikah merasimi üzerine bir şey yazmak gereksizdi. Ancak bu mütevaziliğe ve bu sadeliğe rağmen bu nikah hakkında birilerinin yazdıkları, söyledikleri nikahın kendisinden çok daha fazla dikkat çekici oldu.